Пет правила при катастрофа с тежко товарен камион

Ако сте били ранени при сблъсък с голям търговски камион, може да се нуждаете от цялата помощ, която можете да получите, за да възстановите обезщетение за вашите големи медицински разходи и други щети, свързани с вашите наранявания. В тези случаи е важно да се проучат действията не само на шофьора на камиона, но и на фирмата, която го наема. Опитен адвокат при злополуки с камиони, който е добре запознат с разпоредбите на индустрията за камиони, може да ви помогне да потърсите отговорност от всички небрежни страни. Ето някои от най-често срещаните разпоредби на Федералната администрация за безопасност на автомобилните шофьори (FMCSA), които могат да повлияят на резултата от иск за телесна повреда.

1. Правила за работното време

Наредбите за работното време ограничават часовете на дежурство и време на път на водача на камион, както на смяна, така и на седмична база. Те също така изискват от шофьорите да водят подробни дневници на часовете си. Ако има доказателства, че водачът или неговият работодател са нарушили тези разпоредби, може да е възможно да се докаже, че умората и влошените способности за шофиране са допринесли за инцидента и произтичащите от него наранявания.

2. Правила за тестване на наркотици

Транспортните компании са задължени да тестват шофьорите си за опиати по време на процеса на наемане, след определени инциденти и на случаен принцип през цялата година. Ако има доказателства за интоксикация на шофьор на камион, водеща до злополука, неговият работодател може също да носи отговорност, ако документацията на компанията показва неспазване на разпоредбите за тестване на наркотици.

3. Правила за преносими мобилни телефони

На шофьорите на камиони е забранено да използват ръчен мобилен телефон, докато управляват превозните си средства, включително изпращане на съобщения, провеждане на разговори или използване на телефона за други цели. На транспортните компании също е забранено да изискват или позволяват това поведение. Ако доказателства сочат, че разсеяното шофиране е фактор за произшествието, както шофьорът, така и неговият работодател могат да бъдат държани отговорни.

4. Правила за обезопасяване на товара

Преди шофьор на камион да може да започне превоз, товарът трябва да бъде правилно натоварен, разпределен и обезопасен, за да издържи на силите на шофиране. Неправилно закрепеният товар може да се измести по време на транспортиране, което да доведе до загуба на контрол на водача над камиона и преобръщане на превозното средство. Ранените минувачи могат да предявят иск за обезщетение от шофьора, транспортната компания и небрежните членове на товарещия екипаж.

5. Правила за поддръжка и инспекция

Търговските моторни превозни средства трябва да бъдат редовно поддържани, за да се гарантира, че са безопасни за пътя, а водачите трябва да извършат цялостна проверка на превозното средство преди всяко пътуване, за да идентифицират всякакви опасности. Когато повредата на част от превозното средство е фактор, допринасящ за злополука, записите за поддръжка и инспекция могат да разкрият пропуски, които могат да послужат като важно доказателство при иск за телесна повреда.

Свържете се с адвокат при инцидент с камион

След инцидент с камион е важно да се свържете с адвокат възможно най-скоро. В Jacobson & Tchernev Law Offices можем незабавно да проучим обстоятелствата на катастрофата, за да идентифицираме важни доказателства и да гарантираме, че са запазени. Можем също така да ви представляваме в преговори за споразумение или съдебни спорове с голяма транспортна компания, за да гарантираме, че те носят отговорност за нарушаване на разпоредбите и за излагането ви на опасност. Свържете се с нас днес на 312-669-4441 за безплатна първоначална консултация с адвокат за телесни повреди.

Scroll to Top