Най-често срещаните форми на небрежност при катастрофи с мотоциклети

Мотоциклетни катастрофи, причинени от небезопасно шофиране

Катастрофите с мотоциклети не са особено чести в Илинойс, но са особено фатални. През 2018 г. например по-малко от 1% от всички пътнотранспортни произшествия в Илинойс включват мотоциклет, но повече от 12% от всички фатални произшествия с моторни превозни средства включват поне един мотоциклетист. Ранените мотоциклетисти, които са преживели инциденти, както и членовете на семействата на тези, които не са, трябва да работят с опитен адвокат, за да демонстрират небрежност и да възстановят справедливо обезщетение чрез иск за телесна повреда или неправомерна смърт.

Много инциденти с мотоциклети в Илинойс са причинени от небрежното поведение на водача, което може да приеме много различни форми. Някои често срещани примери включват:

  • Превишена скорост – както мотоциклетистите, така и шофьорите на леки автомобили често се изкушават да превишат ограничението на скоростта или да се движат със скорости, които не са безопасни за условията, в които шофират. Превишената скорост улеснява шофьорите да губят контрол и по-трудно да реагират навреме за предотвратяване на сблъсък;
  • Неправилно споделяне на пътя – мотоциклетите са обект на същите закони за движение като автомобилите и другите моторни превозни средства, но твърде често водачите на различни видове превозни средства не разбират и не зачитат правата на другия. Инцидентите между мотоциклети и други превозни средства често се случват поради неправилна преценка на скоростта, неотстъпване на предимство или опит за опасни маневри за разминаване;
  • Отвличане на вниманието на водача – шофьорите, които са заети с мобилни телефони и други разсейващи фактори, често нямат необходимото съзнание и бдителност, за да забележат по-малък мотоциклет в близост и в резултат на това могат да причинят или да не успеят да избегнат катастрофа;
  • Увреждане от алкохол или наркотици – когато е под въздействието на алкохол или други наркотици, балансът, координацията, зрението, съзнанието и преценката на оператора на превозното средство могат да бъдат сериозно увредени. Това прави много по-трудно безопасното шофиране и предотвратяването на инциденти.

Възстановяване на обезщетение от катастрофа с мотоциклет

Най-тежко раненият човек при катастрофа с мотоциклет често е мотоциклетистът, тъй като превозното му средство осигурява много слаба защита.

Травматични наранявания на мозъка и гръбначния стълб, счупени кости и обезобразяващи разкъсвания са често срещани резултати, както от силата на сблъсъка с друго превозно средство, така и от удара в пътната настилка и други неподвижни обекти. Когато друг водач е небрежен, мотоциклетистът може да възстанови значителна компенсация за медицински разходи, болка и страдание и загубена заплата или способност да печелите. Когато мотоциклетист претърпи фатални наранявания, членовете на семейството може също да могат да възстановят щети за разходи по погребение и загуба на подкрепа и другарство.

Злополуките с мотоциклети също могат да доведат до наранявания на пътници в други превозни средства, а в някои случаи мотоциклетистът може да е виновен. Всеки, който е ранен при катастрофа, трябва да работи с адвокат, за да определи чия небрежност е отговорна и да направи случай за справедливо обезщетение.

Свържете се с адвокат при мотоциклетни катастрофи.В Jacobson & Tchernev Law Offices нашите адвокати имат опитa в представляването на жертви на наранявания при инциденти с мотоциклети и други сблъсъци с превозни средства. Ще работим усилено от ваше име, за да получим обезщетението, от което се нуждаете, за да се възстановите. За безплатна първоначална консултация с адвокат при лични наранявания, свържете се с нас днес на 312-669-4441.

Scroll to Top