Иво Чернев

img

„Вярвам и знам, че нашата фирма е различна, защото поддържаме открита линия за комуникация с нашите клиенти. За нас всеки клиент е уникален индивид с различни нужди, които се стремим да изпълним; те не са само един номер на дело. Нашите клиенти имат пряк достъп до адвокатите на фирмата и знаят всяка стъпка от хода на тяхното дело. Всички решения относно делото се вземат с пълното знание и разбиране на нашите клиенти, защото информираните клиенти са щастливи клиенти.“

Иво Чернев е роден в София, България и през 1993 г. се премества със своето семейство да живее в Съединените щати. Той е един от основателите-съдружници на адвокатска кантора „Джейкъбсън и Чернев“. Г-н Чернев получава бакалавърската си степен по психология от Джорджтаунския университет в столицата Вашингтон през 2004 г. През 2010 г. г-н Чернев придобива докторската си степен от Колежа по право Чикаго Кент. По време на престоя си там г-н Чернев е награждаван много пъти за своята работа в защита в съдебния процес на първа инстанция, докато следва в Юридическия факултет и е включен в списъка на най-добрите студенти. От този момент той е лицензиран да практикува право в Илинойс.


Преди откриване на „Джейкъбсън и Чернев“, г-н Чернев е стажант в Служебната адвокатура, работейки изключително по казуси, свързани с убийства. Г-н Чернев фокусира практиката си по искове за телесна повреда, защита по наказателни дела, договорни и корпоративни въпроси. Г-н Чернев често представлява корпоративните клиенти на фирмата пред федерални и щатски съдилища за различни искове, вариращи от нарушаване на договорни искове до сложно съдебно дело, включващо искове за телевизионно пиратство. Г-н Чернев също се занимава и с апелативната дейност на фирмата, като неотдавна е станал автор на спечелилото апелативно писмено изложение на делото Zlatev v. Millette, 2015 IL App (1st) 143173 в Първи окръжен апелативен съд, в което същият съд поддържа решението на съда от първа инстанция за добавяне на защитник към делото след изтичането на двегодишен статут на ограничение, на базата на теория за погрешна самоличност.


Иво Чернев, емигрант първо поколение, познава много добре трудностите, които изпитват повечето българи, когато се занимават с правни въпроси в тази държава. Ето защо, той е активен в българската общност в Чикаго относно правата на българите и защитата на закона в Илинойс. Г-н Чернев е и член на различни местни правни сдружения, включително Сдружението на адвокатите на съдебен процес на първа инстанция на Илинойс, Адвокатската колегия на щата Илинойс и е допуснат да практикува в Окръжния съд на САЩ за Северен район на Илинойс.