Сфери на Практика

По въпроси, свързани с телесна повреда след произшествието, може да имате много въпроси. Как мога да възстановя стойността на моето превозно средство, да платя медицинските си сметки, да платя бъдещите си медицински сметки, кой ще заплати за работата, която може би ще се наложи да пропусна, кой ще ме обезщети за това, което съм претърпял? В адвокатска кантора „Джейкъбсън и Чернев“, ще Ви помогнем да решите всички тези трудни въпроси, както и да възстановите максималната сума, на която имате право, за това, което сте преживяли.


Независимо дали сте претърпели падане, транспортно произшествие, нараняване на работа, нараняване в дом за пациенти с увреждания, или медицинска грешка, нашите опитни и агресивни адвокати имат една цел - да увеличат сумата пари, които получавате по Вашия иск. Нуждаете се от силен адвокат и защитник на Ваша страна, за да защитава Вашите права и да опази Вашите пари. Независимо колко голям или малък е проблемът, ние сме тук да помогнем.
img
Транспортни произшествия

Всеки път, когато седите зад кормилото на кола, сте изложени на бушуващо море от бързо движещи се превозни средства с различни размери и форми, всички препускащи към своите дестинации. Произшествията с автомобили и камиони преобладават най-много и са най-често срещаната причина за телесна повреда. Вие сте в ръцете на умението и фокуса на всеки един шофьор там, а с безкрайно много разсейвания, като мобилни телефони, дори сутрешното пътуване до работа става опасно. Само в Илинойс има над 13 милиона регистрирани превозни средства. В Илинойс през 2014 г. имаше над 296 000 катастрофи, включващи над 691 000 лица, водещи до над 84 000 пострадали. Не всяко транспортно произшествие води до телесна повреда, но все пак достатъчно е да има едно произшествие, едно превозно средство, един разсеян шофьор, за да се промени животът Ви завинаги.


Произшествията с леки автомобили и камиони преобладават най-много и са най-често срещаната причина за телесна повреда. Нараняванията на врата и гърба са най-разпространени при произшествия, свързани с блъскане на задната част на превозното средство, вариращи от навяхвания на ставите и мускулите до по-сериозни наранявания като дискови хернии. Тежките транспортни произшествия често водят до счупване на кости, мозъчни сътресения, гръбначни наранявания, парализа или дори до загуба на живот. Може да имате право на парични обезщетения, ако се счете, че произшествието е по вина на другия шофьор или шофьори. Както при всеки друг случай на телесна повреда, „Джейкъбсън и Чернев“ с удоволствие Ви предоставят безплатна консултация относно Вашия иск.


Много често медицинските сметки дори от едно посещение в болница, поради транспортно произшествие, могат да бъдат финансово непреодолими и в резултат на това сметките да бъдат дадени на фирми за събиране на дългове, разрушавайки Вашата добра кредитна история. „Джейкъбсън и Чернев“ можем да държим настрана тези фирми, докато работим за получаване на най-добър резултат по иска за нараняване на нашия клиент.
img
Медицинска Небрежност

Моят лекар направи грешка, мога ли да заведа дело?


Това е много често срещан въпрос, който получаваме, но отговорът е много сложен и зависи от безбройни заплетени подробности. Има два важни фактора, които трябва да се вземат предвид дали да заведете или не иск за медицинска небрежност. Първият фактор е дали поведението на лекаря е било извън стандарта за грижи, изискван в неговата област или професия. Това може да включва грешна диагноза или лечение, не предоставяне на подходящо лечение, забавяне на лечение или дори предписване на грешно лекарство. Вторият фактор е какви телесни повреди e претърпял пациентът. Много важно е да се отбележи, че статистиката показва, че повечето медицински грешки не водят до увреждане на пациента, защото има много мерки за безопасност и предпазни мерки на място, за да се предотврати увреждане на пациенти. Тези предпазни мерки са причината, поради която, противно на общоприетото мнение, съвсем малък брой медицински грешки водят до действителни искове или граждански дела. За нещастие, някои медицински грешки имат разрушителни последици и могат да оставят пациенти със сериозни увреждания или даже да причинят смърт. Ако Вие или някой, който познавате, сте получили увреждания, трябва да се свържете с опитен адвокат, който веднага да оцени Вашия иск. Възможни медицински увреждания са увреждане при раждане, мозъчно увреждане, забавяне, неосъществяване или грешна диагноза, хирургически грешки и небрежност и малтретиране в домове за хора с увреждания.


Както при всеки друг случай на телесна повреда, „Джейкъбсън и Чернев” с удоволствие Ви предоставят безплатна консултация относно Вашия иск.
img
Отговорност на наемодател или собственик за правонарушения, извършени в недвижим имот

Паднах по стълбите на моя блок или се подхлъзнах на леда пред магазина, имам ли право на иск? Законът гласи, че ако сте пострадали, докато сте в имота на някой друг, можете да заведете иск. Обаче, законът не гарантира автоматично, че Вие ще получите компенсация, по-скоро Вие като пострадала страна чрез Вашите адвокати трябва да докажете, че това, което е причинило увреждането Ви, е било опасното състояние на имота. Например, законът в Илинойс не търси отговорност от собственици на имоти за наранявания, причинени поради естествени натрупвания на сняг и лед. Обаче, ако собственик на имот има тротоар, който е повреден и в резултат на това водата образува локви през зимата и замръзва, което може да се счита за неестествено натрупване на лед, това може да позволи предявяването на иск за наранявания. По същия начин, ако паднете по стълбите на Вашия апартамент, това не е непременно вина на Вашия наемодател. Но, ако стълбите не са в съответствие с архитектурните норми и нормите за безопасност, напр. имат неравни и несъответстващи височини и ширини, лошо или липса на осветление, или повредени или липсващи парапети, тогава можете да предявите иск. Подхлъзвания, спъвания и падания най-често се случват на паркинги, в търговски центрове, ресторанти, тротоари и жилищни блокове. Има много фактори, които определят дали искът Ви за наранявания се дължи на опасно състояние.


Незабавните разследвания от „Джейкъбсън и Чернев“ и нашите експерти постигнаха големи резултати в миналото, защото често опасното състояние може да се промени, ледът може да се стопи или магазинът или ресторантът може да „забута“ касетата с видеонаблюдението. Ако сте пострадали, свържете се веднага с нас за безплатна консултация и оценка на иска.img
Защита на водач на МПС / Шофиране в нетрезво състояние или под въздействие на упойващи вещества / Защита при наказателни дела

- Независимо в кой щат сте, какво се е случило, ние ще Ви защитаваме. Защитаваме водачи на МПС категория С, шофьори на лимузини/таксита и всякакви други шофьори, които имат проблем. Обадете ни се, ние знаем колко ценна е шофьорската книжка категория С и ще работим неуморно, за да се уверим, че нарушенията не остават във Вашето досие.


- Понякога нещата се случват и вие се нуждаете от адвокат за защита на правото на шофьорска книжка и Вашето бъдеще.


- Независимо дали е оспорен или не, за нас е удоволствие да Ви помогнем да преодолеете този труден момент в живота Ви. Без значение дали става въпрос за Вашите пари или Вашите деца, тук сме да Ви помогнем.